Jitsi Meet – videobellen

Jitsi Meet icoon

Vandaag de dag is het heel belangrijk om tijdens deze situatie waar we nu in verkeren op een andere manier in contact te blijven met onze vrienden, familie, kennissen en onze collega’s.

Door de Coronavirus zitten veel mensen thuis en moeten we op andere manieren de dagen anders in gaan vullen. Dat is voor veel mensen, lastig of erg moeilijk. Zeker als je dat niet gewend bent.

Je kunt je een aantal vragen stellen:

  • Hoe creatief zijn mensen in deze situatie?
  • Hoe breng je je dag nu door?
  • Kun je nu dat ook de kinderen thuis zijn, ook nog je werk uitvoeren?
  • Hoe deel je je dag in samen met je kinderen en je werk?
  • Of ben je relaxed en ga je lekker een boek lezen?
  • Komen we nu makkelijker tot rust?
  • Ga je je huis opruimen?
  • Ga nu anders kijken of anders denken over bepaalde dingen?
  • Hoe blijf je in contact met je familie, vrienden, kennissen?

Videobellen

Mensen willen toch met elkaar in contact blijven en hoe leuk is het om elkaar dan toch persoonlijk te zien. Nu we op afstand moeten blijven, maar toch graag elkaar even willen spreken, is het heel fijn om dit te kunnen doen met o.a. videobellen.

Hoe leuk is het om elkaar te kunnen zien. Er zijn verschillende methodes om met elkaar in contact te blijven op afstand. Het maakt niet uit of je nu een Apple hebt of een Windows versie (of Linux of welk besturingssysteem dan ook) er is altijd wel een manier om met videobellen in contact met elkaar te komen.

Veiligheid voorop

Belangrijk is om wel in acht te nemen dat je dit op een veilige manier doet. Niet alle app’s of software die je kunt gebruiken voor beeldbellen, zullen een versleuteling of encryptie gebruiken.

Zorg ervoor dat je dan ook een App gebruikt waarmee je berichten versleuteld worden. Hiermee zorg je ervoor dat met deze methode geen gegevens of informatie door anderen gelezen kan worden. Het wordt namelijk versleuteld.

Jitsi Meet is een app dat over een veilige verbinding gaat. Alles wordt versleuteld verzonden. Jitsi Meet is geschikt voor iPad, iPhone en Apple Watch. Mocht je niet in het bezit zijn van een Apple product, dan kan Jitsi Meet ook gebruikt worden als je beschikt over een andere Smartphone.

Jitsi Meet ondersteunt Apple, Windows, Linux, Android.

Mocht je meer willen weten over deze app, neem dan contact met ons op en we vertellen je graag hoe je ermee kunt werken.

Klik hier om een e-mail te sturen.

Heb je een iPad of iPhone klik hier om direct naar de Apple Store te gaan om verder te kunnen starten met downloaden en installeren van Jitsi Meet.

Jitsi Meet – videobellen
Tags: