Lessen

Computercursus

Waar kan men een cursus volgen?

Computerlessen zullen worden gegeven in Noord-Brabant. Het is mogelijk om klassikale lessen te volgen, maar ook is het mogelijk om een individuele cursus te volgen. Er zijn verschillende cursussen te volgen. Mocht je een cursus willen volgen bij Computerdocente Sandra en deze komt niet voor op de lijst, stuur gerust een e-mail en we kijken naar de mogelijkheden.

Welke cursussen zijn er te volgen?

Afhankelijk van de wensen van de klanten, zal er gekeken worden naar de belangstelling welke cursus er gegeven gaat worden. Op het moment dat er dan veel vraag naar is, kan er een cursus gestart gaan worden. De groepen zullen bestaan uit max. 8 personen. Door de groepen klein te houden, krijgt iedereen voldoende aandacht en kunnen alle vragen beantwoord worden. Bij de groepen wordt er rekening gehouden met leeftijdsgenoten. 

Aan welke lessen kun je denken:

  • Windows – bij het aanschaffen van een nieuwe laptop/notebook/computer, kunnen we uitleg geven bij het nieuwe systeem
  • Microsoft Office – lessen kunnen zijn Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive, OneNote, Agenda, to-do
  • Internet – lessen over veiligheid, veilig telebankieren
  • Apple – lessen kunnen zijn, basiscursus werken met een Mac, TimeMachine, connectie Apple-product met AppleWatch
  • TypeSkills – Typecursus voor kinderen, ook geschikt voor kinderen met dyslexie
  • SmartPhones – Uitleg over SmartPhones (Samsung of iPhone)
  • Tablet – hoe werkt een tablet
  • Overige randapparatuur – Uitleg over het aangeschaft product zoals printer, koppelen met mobiel, computer, tablet e.d.

Voor wie zijn de lessen bedoeld?

Iedereen is welkom. We kijken naar leeftijdsgenoten, en zorgen ervoor dat de groepen op elkaar zijn afgestemd. Kinderen kunnen de lessen volgen op hun eigen school. Afhankelijk of de school een overeenkomst heeft gesloten. Binnenkort zal er een lijst volgen met de scholen die instemmen met extra lessen volgen op school voor de kinderen.

Klassikale lessen of individuele lessen?

Het is mogelijk om klassikale lessen te volgen, hierbij kun je denken aan dat de lessen door de computerdocente wordt uitgelegd en iedereen gaat gelijk op. Voor degene die in de les moeten wachten op de ander, omdat ze de stof sneller door hebben, zullen we bezighouden met extra opdrachten. Bij individuele lessen is het de bedoeling dat ieder voor zich, zelfstandig het lesmateriaal gaat oefenen. Uitleg zal er dan minder gegeven worden, maar er is genoeg ruimte om daarbij persoonlijk nog vragen te stellen en antwoord te geven op de vragen, wanneer de lesstof niet helemaal duidelijk is. Er is altijd een ervaren coach aanwezig.

Locatie van de lessen

De locaties van de lessen, kunnen gegeven worden op een school wanneer het gaat om trainingen die bestemd is voor kinderen. De overige lessen zullen gegeven worden in een wijkcentrum/buurhuis of op een locatie waar het mogelijk is om een ruimte te mogen huren. Mocht het zo zijn dat er geen leslocatie is bij je in de buurt, kunnen we overwegen bij voldoende animo om daar ook te gaan starten. We horen uiteraard graag, wat de wensen zijn. Zo kunnen we ervoor zorgen, dat er ook bij jouw in de buurt iets opgezet kan worden.

Zolang er geen geschikte locatie is bij jouw in de buurt, kun je er ook voor kiezen om een training te volgen aan huis. Computerdocente Sandra komt dan op een afgesproken dag & tijdstip langs om dit in te vullen. 

Cursus op maat

Ook is het mogelijk om een “cursus op maat” te volgen. Soms is het prettiger om een cursus te volgen, waarbij gekeken wordt naar wat men al aan kennis heeft en waar nog geen kennis van is. Aan de hand van een eerste gesprek wordt gekeken welke kennis heeft iemand in huis. En waar liggen de interesses om nog wat te willen leren. Is deze vraag beantwoord, kan er een cursus of een training gegeven worden. Deze is dan op maat geschreven en wordt alleen dat uitgelegd wat men graag nog zou willen leren.

Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld binnen Word is, is er wel de basiskennis, maar men wil graag verder met een bepaald onderwerp binnen Word. Met deze cursus op maat, kan het best zo zijn dat je 1 of 2 lessen nodig hebt en meer niet. Om aan te geven hoeveel lessen nodig zijn voor een cursus op maat, zal dit in goed overleg, voordat de cursus begint met je besproken.

De trainingen zullen dan ook vaak aan huis gegeven worden. Maar ook is het mogelijk om dit op kantoor te doen bij bedrijven.

Cursus op maat is er voor particulieren en bedrijven.

Meer informatie omtrent kosten voor het volgen van een computerles, kun je vinden op dit moment per e-mail opvragen. Stuur een bericht naar ons en we zullen bekijken waar je interesse liggen voor het volgen van een cursus.