Samenwerking met KBO Klein-Zundert

Samenwerking met KBO Klein-Zundert

Computerdocente Sandra gaat in samenwerking met KBO Klein-Zundert computerlessen geven. Het is al weer even geleden dat KBO Klein-Zundert computerlessen kon aanbieden. Tijdens de Corona periode was het niet mogelijk om computerlessen te volgen. Dit was voor vele mensen jammer en de contacten met elkaar was ook ineens ver weg. En wat is het toch lastig, om op een latere leeftijd, ineens alles (of veel) online te doen en te kunnen gaf toch wel wat problemen. Met wat hulp van familie, vrienden of vrijwilligers, hebben we toch wel contact kunnen maken en op afstand geprobeerd dicht bij elkaar te komen. Niet iedereen heeft dit als prettig ervaren. Gelukkig mogen we elkaar steeds weer meer ontmoeten. Samen met KBO Klein-Zundert gaan we in kleine groepjes weer met de laptop of tablet aan de slag.

 

Opfriscursus voor laptop of tablet

Om weer te mogen beginnen met kleine groepjes, zal er vanaf november gestart gaan worden bij KBO Klein-Zundert, met een opfriscursus voor mensen met een laptop. Voor mensen die graag op een tablet werken is er een aparte klas voor deze opfriscursus.

We gaan met deze opfriscursus vooral kijken wat er is gebeurd met de mensen, toen we geen lessen mochten geven.

  • Hoe staan we als senior ervoor?
  • Wat weten we nog van onze laptop of tablet?
  • En hoe gebruik ik op een eenvoudige manier mijn laptop of tablet?

Belangrijk is dat we de lessen vooral op een leuke, eenvoudige en gezellige manier gaan invullen. De belangrijkste onderwerpen die besproken wordt is, wat kan ik mijn laptop op dit moment, waar staan mijn documenten die ik heb opgeslagen, hoe vind ik deze opgeslagen documenten terug, is mijn laptop of tablet veilig genoeg, kan ik veilig telebankieren, kan ik veilig internetten en e-mailen en wat men verder nog wilt leren.

Start van de opfriscursus

Maandag middag 15 november a.s. is het plan om met de computer opfriscursus te starten.
Veel zaken moeten online worden geregeld zoals, waar vind je je bestanden, het opslaan van foto’s e.d. in mappen opslaan, beeldbellen, veiligheid enz.

Voor laptop of tablet

Het wordt steeds belangrijker voor ouderen om ons op de PC/laptop of tablet/smartphone enigszins te kunnen redden. Sandra van de Wijngaart zal door middel van een opfriscursus onze vaardigheden weer opfrissen.


Duur & kosten

De cursus duurt 5 weken (5 lessen van telkens 1 uur). De kosten zijn €.60,- voor leden en €65,- voor niet leden. De cursus betaalt u vooraf aan de docente, dat mag contant bij aanvang van les of dat mag via bankoverschrijving zoals u zelf gewend bent.

Wat neem je mee

Voor de les neemt u uw eigen laptop of tablet mee. Sandra maakt zelf de lesindeling, dit hangt af van uw laptop of tablet.

Hoe aanmelden

Aanmelden bij Sandra via e-mail info@computerdocente.nl of klik hier om direct naar het inschrijfformulier te gaan.
Heeft u moeite om dit online te doen, dan kunt u ook bij het gebouw Levenslust het formulier ophalen en invullen. U mag het formulier daar achter laten. Bellen mag ook (06-38660401).

Nu 2 extra lessen GRATIS

Mensen die zich voor de eerste cursus inschrijven, krijgen een extraatje als ze het willen. Naast de 5 lessen, kunt u thuis 2 lessen krijgen, dit kan gaan over de lesstof of vragen over uw mobiel, het installeren van een antivirusprogramma e.d. of uw netwerkverbinding.

Direct aanmelden klik dan hier om naar de pagina te gaan om aan te melden.

Samenwerking met KBO Klein-Zundert