Website bouwen met WordPress

Website bouwen met WordPress

Website bouwen met WordPress kan iedereen leren. Er komt heel wat bij kijken om een goede website te bouwen. We zullen hieronder in het kort uitleggen waar je in het begin aan moet denken. Het geeft je hiermee een idee, als jezelf wilt starten met het bouwen van een website.

Er zijn heel wat softwareprogramma’s om een website te bouwen. Onze ervaring is, dat WordPress een gebruiksvriendelijk software is en geschikt is voor iedereen die graag wilt starten. Het is overzichtelijk, makkelijk op te zetten en qua prijs is het aantrekkelijk voor iedereen die simpel wilt beginnen. Het biedt de mogelijkheid om altijd, na een tijdje (wanneer je meer kennis ervan hebt) dit verder uit te breiden en/of lay-out weer makkelijk aan te passen.

Website & Internet – voor wie?

Tegenwoordig is het heel normaal om een website te hebben. Iedereen maakt gebruik van Internet. Met het gebruik van Internet, kun je veel informatie opvragen en opzoeken. We gebruiken het Internet om onze kennis te verbreden, om te shoppen, om vakantiereizen te boeken, om in contact te komen met andere mensen en nog veel meer. Dit gaat ook verder dan alleen in Nederland. We willen graag meer te weten komen over allerlei zaken en daarmee verleggen we onze grens letterlijk en figuurlijk. We kunnen hiermee ook websites opvragen buiten Nederland. Wereldwijd kunnen we websites bezoeken, bekijken, maar ook beoordelen.

Misschien wil jezelf ook wel een website bouwen, of heb jezelf een website nodig voor je bedrijf, vereniging, sportschool, of andere organisatie. En wil je met een website jouw bedrijf, winkel, sportschool, vereniging e.d. bij de mensen onder de aandacht brengen.

Hoe begin je met het bouwen van een website?

Afhankelijk van wat je je bezoeker wilt vertellen, is het belangrijk om eerst voor jezelf allerlei informatie te verzamelen over je bedrijf of over wie je bent. Schrijf eerst eens op wat je zo graag aan de bezoeker zou willen vertellen. Waarom wil je dat de bezoeker op jouw website komt?

* Het schrijven van tekst

Door in het begin alles op te schrijven of in een Word-document dit weg te schrijven. Krijg je een goed beeld wat je uiteindelijk online wilt gaan vertellen aan de bezoeker. Met de verzameling van deze gegevens, kun je uiteindelijke een website gaan bouwen.

Het lijkt zo makkelijk om een website te bouwen, maar als het dan eenmaal online is gezet, dan gaat het uiteindelijk pas beginnen. Een mooie site in elkaar zetten of laten zetten is één, maar daar heb je nog geen bezoeker mee. Wanneer je een bedrijf bent met al enig naamsbekendheid, dan is het een stuk makkelijker. Maar wanneer je een bedrijf hebt dat nog geen naamsbekendheid heeft, dan wordt het een andere verhaal.

Om meer naamsbekendheid te gaan krijgen zijn er verschillende kanalen om dit voor elkaar te krijgen. Kijken we naar het online gebeuren, zullen we ons moeten gaan verdiepen in een “bewegende” website.

* Toevoegen van afbeeldingen

Het plaatsen van leuke, interessante onderwerpen wat bij jouw website hoort is een actieve bezigheid. Door dit regelmatig te doen en toe te voegen op je website, blijft je website in beweging. Door dit zo te doen wordt je ook door de zoekmachines, waaronder Google als een goede website beoordeeld. Denk dus goed na over welke afbeeldingen past op je site.

Naast het plaatsen van interessante tekst, is het ook belangrijk dat je de website verfraait met de uitgewerkte afbeeldingen. Het toevoegen van afbeeldingen geeft de bezoeker meer beeld en geluid van wat jij wilt vertellen. Het plaatsen van afbeeldingen moet wel een match zijn waarover je iets vertelt. Ook dit is belangrijk om het voor de bezoeker het boeiender te maken. Hier moet je ook goed over nadenken.

* Online Marketing

Niet alleen stukjes schrijven voor je website en het toevoegen van afbeeldingen maakt je website sprekend, maar ook zul je online marketing strategie moeten gaan gebruiken. Online marketing zorgt ervoor dat je op verschillende manieren je website onder de aandacht brengt. Om op deze manier meer bezoekers naar je website te krijgen. Het invullen en het uitwerken van online marketing is hiermee ook niet binnen een dag gerealiseerd. Je zult goed moeten nadenken over hoe je dit wilt gaan invullen. Welke reclame wil je gaan maken en hoe doe je dat? Hiermee zul je heel wat kennis in huis moeten hebben om dit goed in te vullen.

* Contactformulier of inschrijfformulier

Naast de bovenstaande uitwerking voor het starten van een basis website, is het ook belangrijk dat mensen met jou in contact kunnen komen. Afhankelijk wat voor een website, webshop of blog je hebt, kun je op je site door middel van een contactformulier mensen in contact met jou laten komen.

Heb je een site waarvoor mensen zich kunnen aanmelden, zoals bijvoorbeeld een workshop of een cursus kunnen volgen, dan is het handig dat je je site voorziet van een inschrijfformulier.

De kennis om met een formulier te werken, is dan ook belangrijk hoe je dit wilt gaan invullen. Je moet jezelf de vraag stellen, wat wil ik van de bezoeker weten.

Website bouwen met WordPress

We hebben hier in het kort een aantal belangrijke zaken omschreven, omtrent een website bouwen met WordPress. Het lijkt makkelijk een website op te zetten en dat zou heel goed kunnen in een paar uurtjes, maar dan ben je er nog niet. Zie het maar zo “autorijden doe je ook pas, als je uiteindelijk je rijbewijs hebt gehaald” dan pas ga je ervaring opdoen. Misschien een beetje een gekke vergelijk, maar je kunt een mooie website in elkaar zetten, maar daarmee ben je nog niet bij je doel. Het aantal bezoekers ontvangen, daar zul je echt wel wat voor moeten doen, om uiteindelijk de bezoeker te krijgen naar je mooi gemaakte website. Denk goed na over wat je jouw bezoeker zou willen vertellen. Schrijf dit eerst eens uit en ga dan pas aan de slag.

Toch liever hulp?

Wil je meer weten over hoe je een goede website kunt bouwen en onderhouden? Dan kun je bij ons alle informatie opvragen over het bouwen ervan. Niet alleen bouwen van een website wordt uitgelegd, maar ook hoe je deze het beste kunt onderhouden.

Wij leggen je uit in een begrijpelijk taal, wat er allemaal bij komt kijken en hoe ga je aan de slag om een website te bouwen met WordPress.

Wat kun je van ons verwachten?

  • We geven je advies
  • We helpen je bij het ontwerpen van een logo (indien dit wenselijk is)
  • Welke afbeeldingen ga je gebruiken
  • We vertellen je alles over SEO en SEA
  • We helpen je bij de juiste keuze van een Lay-out
  • We helpen je bij aanschaf hostingpakket
  • We helpen je bij aanschaf domeinnaam

Vul het contactformulier in en maak vrijblijvend een afspraak.

COVID-maatregelingen

We zullen aan de hand van uw aanvraag, allereerst in contact komen via Videocall. Zo kunnen we op afstand elkaar verder helpen en kunnen we uitleggen hoe we het gaan invullen. Dit advies is geheel GRATIS.

Website bouwen met WordPress